Vam je prispevek všeč?

Na Gimnaziji Škofja Loka se ponovno veselijo odličnega mednarodnega uspeha svojih dijakov. Simon Bukovšek in Eva Igličar (2. a) sta namreč dobitnika srebrnega odličja na naravoslovni olimpijadi.

Med 4. in 11. majem je v portugalski Almadi potekala 17. evropska naravoslovna olimpijada (EUSO), na katero se je uvrstilo šest najboljših dijakov z državnega tekmovanja iz naravoslovja. Tekmovanje je bilo ekipno, vsako ekipno so sestavljali trije člani, ki so tekmovali iz treh temeljnih naravoslovnih področij: biologije, kemije in fizike.

 

Slovenska delegacija je bila sestavljena iz dveh ekip, v ekipi A sta bila ob dijakinji Gimnazije Kranj Tjaši Sušnik še škofjeloška gimnazijca. Odlično pripravljena je gorenjska ekipa na tekmovanju, ki je zahtevalo dobro teoretično znanje in veliko spretnosti in znanja na področju laboratorijskega dela, med 50 ekipami zasedla odlično 7. mesto in osvojila srebrno odličje.

Iskrene čestitke tekmovalcem za velik uspeh, ravno tako mentoricam Mojci Tolar, Anici Šaljaj in Urši Petrič ter državni mentorici in spremljevalki Mojci Mravlja!

Foto: FB Gimnazija Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta