Vam je prispevek všeč?

Podobno kot pred prvim krogom županskih volitev je Gorenjski glas tudi pred drugim preveril javno mnenje v gorenjskih občinah, v katerih zmagovalec še ni znan.

Rezultati, pridobljeni na vzorcu 350 občank in občanov Škofje Loke, potrjujejo, da bo šlo v dvoboju za naslednika mag. Mihe Ješeta zelo na tesno, verjetno še tesneje kot v prvem krogu, ko je kandidata ločilo 6,97 % glasov (oziroma 614 glasov).

V javnomnenjski raziskavi Gorenjskega glasa, ki dopušča petodstotno napako v rezultatih, se je 47,4 % vprašanih opredelilo za zmagovalca prvega kroga Tineta Radinja (Lista Miha Ješe in Prijatelji Loke), 42,9 % vprašanih pa za mag. Roberta Straha (Slovenska demokratska stranka s podporo še štirih strank in list).

Neopredeljenih je bilo še 9,7 % vprašanih, ki bi utegnili odločilno vplivati na razplet drugega kroga. Portal »Loške novice« se ne nagiba ne na eno ne na drugo stran, spodbuja pa: pojdimo volit! Izgovor, da moj glas ne šteje ali da bo vse ostalo isto, ne velja. Tokrat še posebej ne, ko sta v igri dva nova kandidata iz druge generacije, kot je bil dosedanji župan, obeta pa se majhna razlika.

Mimogrede: pred prvim krogom je javnomnenjska raziskava Gorenjskega glasa dobro ujela utrip med loškimi volivci. Napovedala je 4,8 % razlike med njima v prid Radinje.

Grafika: Gorenjski glas

Foto: eObčina

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating