Vam je prispevek všeč?

Balinarji škofjeloške Trate niso ujeli že sedme zaporedne in skupno 16. lovorike v superligi, saj so v letošnjem velikem finalu za zaprtimi vrati priznali premoč sežanski Skali, ki se je z zmago s 15:7 veselila prve ligaške trofeje po letu 1995.

»V finalu nas je Skala nadigrala. Tekma je bila trda do konca. Zmago smo zapravili v prvem delu in tehničnih disciplinah. Imeli smo nekaj težav, ki pa niso vzrok za poraz. Nismo izkoristili vseh priložnosti. V ekipo Skale sem verjel že dolgo, njeni mladi upi so zakon in bodo branili barve Slovenije na evropskih in svetovnih prvenstvih. Dolgih 25 let so Sežanci čakali na ta dogodek in naj zdaj uživajo v njem,« je poudaril vodja Trate Silvo Korošak.

Damjan Sofronievski pa ga je dopolnil: »V finalu nas je pokopal slab štart. Znašli smo se v zaostanku in nato upali, da bomo boljši v vsaj enem hitrostnem zbijanju, a se nam to ni posrečilo. Tudi naša štafeta je v finalu nastopila slabše kot v polfinalu. Na koncu smo imeli še vedno možnost za zmago, a sem si zagrenil življenje v igri posameznikov z dvema zgrešenima zbijanjema v predzadnjem obratu. Sežancem iskreno čestitam za zmago, niso me presenetili, saj se zelo dobro poznamo. Očitno se za prihodnost slovenskega balinanja ni bati.«

FINALE – Trata : Skala 7:15

Trojka – Kokelj, Mlinar, Progar : Kraševec, E. Ozbič, G. Ozbič 8:10

Dvojica – Koren, Sofronievski : Ravbar, Štoka 8:3

Posamezno – Tomše : Sosič 9:9

Krog – Premru : M. Povh 21:24

Hitrostno zbijanje – Kokelj : G. Povh 34:43, Oprešnik : M. Povh 33:37

Natančno zbijanje – Premru : Kraševec 10:12, Sofronievski : Ravbar 17:11

Štafetno zbijanje – Koren, Oprešnik : G. Povh, Sosič 43:45

Trojka – Oprešnik, Kokelj, Mlinar : Ravbar, Kraševec, E. Ozbič 13:0

Dvojici – Premru, Progar : Štoka, Sosič 12:5*, Koren, Tomše : G. Povh, G. Ozbič 4:9*

Posamezno – Sofronievski : M. Povh 10:13.

 

Foto in vir: BZS

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating