Vam je prispevek všeč?

Poznate projekt Božiček za en dan (majhna škatla za velik nasmeh)? Ne? Na kratko: gre za akcijo prazničnega obdarovanja socialno šibkejših otrok iz Slovenije in BiH. Darovalec si s seznama izbere otroka, ki ga želi obdarovati; poišče škatlo za čevlje, jo okrasi in napolni z darili, nato pa prinese na najbližje zbirno mesto.

Prvo leto smo obdarili 225 otrok, lani smo jih že več kot 10.000, trend še narašča.

O akciji sem poleti v intervjuju za NeDelo povprašal škofjeloško softbolistko Tjašo Škabar, ki z veseljem sodeluje pri projektu: »Polepšati želimo božične praznike socialno šibkim otrokom. To ni akcija, ki bi spremenila svet, je pa v prazničnih dneh za otroka zelo težko, če mu morajo starši reči, da ga je Božiček preskočil. Akcija je v petih letih postala kar uspešna. Prvo leto smo obdarili 225 otrok, lani smo jih že več kot 10.000, trend še narašča. Darilno škatlo, v kateri niso samo sladkarije, temveč tudi kaj za osebno higieno, igrače, šolski pripomočki in oblačila, prineseš na zbirno mesto, mi jih odpeljemo v centralno skladišče, tam pregledamo, da vsaka vključuje vse, kar je treba, da ni prevelikih razlik, in nato razvozimo.«

Ko si izberete nadobudneža in mu pripravite darilce, lahko škatlo še do vključno torka, 5. decembra 2017, odnesete na eno od zbirnih mest po Sloveniji. V Škofji Loki je zbirno mesto v prostorih podjetja Ari d.o.o. v Podlubniku 139a, kjer vas pričakujejo od ponedeljka do petka od 7. ure do 14.30. V ponedeljek, 4. decembra, boste lahko škatle prinesli kadar koli med 17. in 20. uro.

Velik srčen HVALA!

Foto: Grega Valančič

0 0 votes
Article Rating