Vam je prispevek všeč?

Bralka Marjana se je oglasila z veliko prošnjo: rada bi oživela staro ljudsko igro »marjanco«, pa o njej zlepa ne dobi nobenih informacij. Poznate koga, ki bi ji lahko pomagal? Oglasite se ji, njeno sporočilo objavljam v celoti, njen kontakt je ob koncu. Upam, da se nam s skupnimi močmi posreči 😉

»Poznate staro ljudsko igro ‘marjanca’? Ročno izdelana lesena »ruleta« ima tik ob robu devet vdolbinic, označene s številkami. V sredino izstružene »skledice« postavimo lesene kroglice, ki jih s pomočjo vrtavke razpršimo po polju, ki se prilagajajo vdolbinicam. Kroglice, ki se ujamejo v vdolbinice, predstavljajo število točk, ki jih je igralec dosegel, med njimi tudi ena obarvana drugače, ki prinaša dvojno število točk.

Ker nas skrbi, da bo igra šla v pozabo, smo se odločili pripraviti poslovni model ter tako še naprej ohranjati tradicijo igre in jo predstaviti mladim, ki igre praktično ne poznajo več.

Gre za ljudsko igro, o kateri je bolj malo zapisov oziroma jih praktično ni, zato naprošamo vse ljudi, ki igro poznajo in imajo o njej kakršno koli informacijo, da jo delijo z nami.

Kontakt: e-pošta marjana.93@gmail.com ali telefonska številka 041 530 637 (Marjana).

Hvala!«

0 0 votes
Article Rating