Vam je prispevek všeč?

Danes se v Škofji Loki, točneje v Sokolskem domu, ponovno obeta odličen glasbeni dogodek, ob 18. uri bosta namreč v okviru »Bralnice na vrtu Sokolskega doma« nastopila Jernej Dirnbek-Dimek in Davor Klarić na koncertu »Z muziko o vinu in ljubezni (ter temu, kar pač spada zraven)«. Organizator dogodka je Turistično društvo Škofja Loka, vstop pa bo prost.

Glasbeni dogodek je svojevrsten preplet glasbe in besedil, začinjen s pristnim humorjem, kot ga poslušalci že poznajo iz glasbene delavnice priljubljene skupine Mi2. Tokrat pa Jernej in Davor skupaj stopita še korak dlje in skladbam matične zasedbe dodata še nekaj biserov, rojenih iz glasbeno-literarnega udejstvovanja onkraj železne zavese.

Jernej Dirnbek je ustanovni član zasedbe Mi2, v kateri poje in igra kitaro ter je avtor dobršnega dela njenih uspešnic. Sicer ustvarja tudi za druge glasbene izvajalce, televizijo in gledališče. Predlani je izdal svoj prvi roman »Pevci pozabljenih pesmi«.

Davor Klarić pa je polnokrvni glasbenik, ki je sodeloval že s številnimi zasedbami in izvajalci, med drugim so to bili Šank Rock, Elevators, Magnifico, Vlado Kreslin, Laibach in Mi2. Kot studijski glasbenik je s slovenskimi in tujimi izvajalci posnel toliko skladb, da se pri najboljši volji niti sam ne spomni več vseh.

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating