Vam je prispevek všeč?

Na univerzitetnem svetovnem prvenstvu v skvošu v Birminghamu sta slovenske barve zastopala člana Squash kluba Škofja Loka Nina Kustec (Fakulteta za matematiko in fiziko UL) in Mark Hafner (Fakulteta za strojništvo UL). Na turnirju, ki se ga je udeležilo 70 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 držav, je Nina zasedla 20., Mark pa 41. mesto.

Hafner je premagal Kitajca Xiaodong Heja (brez boja) in Ugandčana Jonathana Mwegamira, izgubil pa proti Avstralcu Nicholasu Calvertu, Fincu Tatuju Knuutili in Avstrijcu Paulu Mairingerju. »Čeprav z igro nisem povsem zadovoljen, bi ob takšnem žrebu težko posegel višje. Z izkušnjo in vzdušjem pa sem izjemno zadovoljen,« je strnil vtise 21-letni študent strojništva.

Kustečeva je bila boljša od Kitajke Yating Xiao, premoč pa priznala Kanadčanki Chloe Chemtob, Sum Yin Li iz Hongkonga in Švicarki Mileni Penkov. »Dvoboji so bili dobri, nasprotnice kakovostne. Vesela sem, da sem na takšen način odprla novo sezono,« pa je pod doseženo črto potegnila 20-letna Ločanka. Obema čestitam za dostojno zastopanje Slovenije!

Foto: SUSA

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating