Vam je prispevek všeč?

Tekmovalke in tekmovalci Squash kluba Škofja Loka nadaljujejo niz izjemno uspešnih rezultatov. Tako sta se pred časom naslova univerzitetnih državnih prvakov veselila člana škofjeloškega kolektiva, 20-letna Nina Kustec (Fakulteta za matematiko in fiziko), sicer hči predsednika Squash zveze Slovenije Gregorja Kusteca, in leto starejši (rojstni dan je imel predvčerajšnjim) Mark Hafner (Fakulteta za strojništvo), ki sta si tako tudi zagotovila nastop na septembrskem univerzitetnem svetovnem prvenstvu v skvošu v Birminghamu.

Da je bila mera polna, sta med dekleti Ninin podvig dopolnili drugouvrščena Sara Hafner (Fakulteta za arhitekturo) in tretjeuvrščena Sara Rojnik (Fakulteta za šport), medtem ko je med študenti tretje mesto zasedel še Aljaž Peternelj (Fakulteta za strojništvo). »Zadovoljen. Pričakovano. To je bilo treba zmagati,« je samozavestno komentiral Mark Hafner, Nina Kustec pa je dodala: »Pričakujem, da bom letos zmagala na članskem državnem prvenstvu in se čim bolje odrezala v Birminghamu.«

Na ekipnem državnem prvenstvu sredi aprila v Škofji Loki pa so med šestimi ekipami iz štirih slovenskih klubov nastopile tudi tri škofjeloške: prva zasedba (Hafner, Porenta, Dolinar) je osvojila drugo mesto (le za Konexom), druga (L. Kustec, G. Kustec, Vučkovič, Demšar) in tretja (Peternelj, Nedič, Kavaš) pa sta se zvrstili ena za drugo, na četrto in peto mesto. Vsem škofjeloškim igralkam in igralcem skvoša čestitam in jim želim srečno v prihodnjih izzivih!

Foto: Squash zveza Slovenije

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating