Vam je prispevek všeč?

Prihodnost slovenskega alpskega smučanja se očitno kali in medi tudi v škofjeloškem SK Alpetour. Njegov član, 21-letni Anže Gartner, je namreč v začetku tedna na odprtem slovenskem državnem prvenstvu v tehničnih disciplinah v Kranjski Gori v slalomu zasedel generalno 10. mesto (zmagal je Italijan Hans Vaccari), je pa ugnal vso domačo konkurenco in se tako veselil naslova slalomskega državnega prvaka. Prvega zasledovalca Alena Hriberška je pustil za seboj za kar 86 stotink.

Že dan prej se je zelo izkazal tudi v veleslalomski preizkušnji, na kateri je zasedel generalno 13. mesto, med slovensko konkurenco pa je premoč priznal le dobitniku olimpijskega srebra iz Pekinga Žanu Kranjcu in tako postal še veleslalomski državni podprvak. V ženski konkurenci je bila 18-letna članica SK Alpetour Nina Drobnič v veleslalomu za DP peta, Liza Vraničar pa deseta; v slalomu pa je bila Drobničeva četrta in Vraničarjeva sedma. Državni prvakinji sta postali Tina Robnik in Ana Bucik.

Vsem udeležencem iz SK Alpetour, zlasti pa Anžetu Gartnerju, iskrene čestitke za doseženo in uspešno tudi v prihodnjih sezonah!

Avtor: Janez Porenta

Foto: Sloski

0 0 votes
Article Rating