Vam je prispevek všeč?

Dlje časa prazni prostore nekdanje picerije Pr’ Malarju v Podlubniku v Škofji Loki so vendarle dobili novo vsebino. Odlično vsebino!

V sredo, 11. oktobra 2023 (torej na isti dan, kot sta se v nove prostore preselila Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov Škofja Loka in Razvojna ambulanta Škofja Loka), se je namreč tja preselil Dnevni center OM (Podlubnik) Škofja Loka.

Ob »Dnevu DCM Podlubnik« so pripravili dan odprtih vrat z uradno otvoritvijo novih prostorov, ki jim jih je v nekdanji piceriji uredila Občina Škofja Loka, in s praznovanjem jubileja, 10-letnice delovanja.

Zgodba o otroškem in mladinskem dnevnem centru se je v okviru takratnega Centra za socialno delo Škofja Loka začela pisati že leta 1991. Center poleg skrbi za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladostnikov v popoldanskem času nudi prostor tudi Srečevalnici za starejše, ki so s petjem tudi sodelovali na odprtju.

Nenazadnje pa je to tudi prostor, v katerem se kalijo in oblikujejo mladinski delavci, domači in tuji prostovoljke in prostovoljci, praktikantke in praktikanti ter javni delavci. Več o Dnevnem centru OM, ki je za otroke in mladostnike od 6. do 18. leta odprt vsak delovni dan med 13. in 19. uro, pa TUKAJ.

Pridružujem se čestitkam ob jubileju in ob selitvi v nove, še prijaznejše prostore, ki naj postanejo središče (tudi medgeneracijskega) dogajanja v krajevni skupnosti!

Vir: Občina Škofja Loka

Foto: FB Dnevni center OM Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating