Vam je prispevek všeč?

Prvi od decembrskih dobrih mož, sv. Miklavž, že trka na vrata, danes bodo tudi v Škofji Loki proti večeru potekala številna miklavževanja. Izpostavljam nekatera.

V sklopu decembrskega festivala »Loka v snegu« se bo danes, v torek, 5. decembra 2018, osrednje loško miklavževanje začelo ob 16.50 pri Marijinem znamenju na Mestnem trgu, ko bodo obiskovalci z Dekliškim in Mladinskim pevskim zborom pričakali prihod parkeljnov in Miklavža v spremstvu angelov. Mesto bodo osvetlile praznične luči, angeli bodo otroke obdarili s krhlji, medenjaki in bonboni, Miklavž pa bo nagovoril vse zbrane. Obenem bo – ob 16. uri in ob 17.30 – na Loškem odru na ogled predstava Zgodba za vse čase v režiji Ljube Demšar in izvedbi gledališke sekcije Prosvetnega društva Sotočje Škofja Loka. Prireditev bo v vsakem vremenu, vstop pa prost.

Ob 18.30 se bo začelo tudi tradicionalno miklavževanje v Puštalu, točneje pri Puštalskem gradu.

Tudi v Dnevnem baru Francon v Virlogu pripravljajo miklavževanje. Nocoj od 20. ure naprej.

Sveti Miklavž s svojim spremstvom bo med 19. in 20. uro obiskal tudi picerijo Klementina v Pungertu.

Na Suhi pri Škofji Loki prihod Miklavža s spremstvom pričakujejo okoli 19. ure.

Sveti Miklavž z zvestim spremstvom, parkeljni, se bo oglasil tudi na Godešiču. Obisk bo začel ob mraku na zahodnem delu vasi, pri industrijski coni. Obiskal bo vse pridne otroke po domovih, za malo dlje časa pa se bo okrog 18.30 ustavil tudi pred domom Krajevne skupnosti.

Tudi letos vas vabijo na miklavževanje v gostilno Pr’ Godču v Svetem Duhu, kjer lahko od 17.30 dalje skupaj s prijatelji ali družino pričakate sv. Miklavža, saj se bo tam odvijal glavni dogodek. Kuhano vino si boste lahko privoščili za 1 €.

Že ob 17. uri se bo Miklavž ustavil tudi v Gostilni Starman v Stari Loki.

Foto: FB Miklavževanje v Puštalu 2018

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating