Vam je prispevek všeč?

Vse septembrske soboto bo v okviru projekta »Odprta ulica« škofjeloška Šolska ulica odprta ljudem. »S tem bomo omogočili meščanom prijeten sprehod med mestnim jedrom in območjem vojašnice ter jim ponudili nekaj možnosti za preživljanje prostega časa,« sporočajo z Občine Škofja Loka.

Tako bo tudi jutri, v soboto, 5. septembra 2020, od 8. do 12. ure na Odprti ulici pester in zanimiv program za vse generacije, od opoldneva do 18. ure pa bo ulica odprta za sprehode, posedanje, druženje, igro … Ulica bo ves dan zaprta za celoten motorni promet, obisk vseh prireditev bo brezplačen.

Že od 8. ure dalje bo na Odprti ulici stala Info stojnica, na kateri bodo predstavniki organizatorja na voljo za vsa vprašanja o projektu in novi začasni prometni ureditvi. Na stojnici bodo stanovalci in poslovni subjekti lahko prevzeli tudi dovolilnico za parkiranje v času zapore ulice.

Kmalu po 9. uri se bodo po Šolski ulici s skrbno obnovljenimi starimi kolesi in v skrbno izbranih oblačilih pripeljali člani društva Rovtarji in prikazali kolesarjenje po starem. Uradno odprtje Odprte ulice bo ob 10. uri, ko bo obiskovalce nagovoril župan Tine Radinja, ki bo vse občane povabil k uporabi nove septembrske prometne ureditve.

Po uradnem odprtju se bo mogoče sprehoditi po Aleji znamenitih Ločank in Ločanov z zgodovinarko in turistično vodičko Jasno Kejžar Hartman, ki bo gostila tudi mag. Aleksandra Igličarja – skupaj bosta predstavila zgodovino aleje in zanimive zgodbe ljudi, katerih kipi so postavljeni v njej.

Dopoldne se bosta na Šolski ulici predstavljala tudi Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka s projekti za promocijo branja in zavod Familija s svojimi programi PUM-O, MDC Blok, terapevtsko svetovanje in EVS. Izvedli bodo delavnico izdelovanja okrasnih magnetkov in kartonastih vrtavk.

Pod okriljem Večgeneracijskega centra Gorenjske, enote Škofja Loka, so ob 10.30 na Odprto ulico vabljeni tudi otroci. Babica Dušica jim bo pripovedovala zgodbe. Ob 11. uri bo na ogled demonstracija pilates vadbe v naravi, ki se je lahko tudi udeležite, če s sabo prinesete armafleks. Za konec pa bodo po ulici zakorakale še mlade članice Mažoretne skupine Fokus, njihov nastop si bo možno ogledati na razširjenem delu ulice pred telovadnico OŠ Škofja Loka-mesto.

Organizatorji prosijo obiskovalce, naj se dogodkov udeležijo le zdravi. Dosledno naj upoštevajo navodila rediteljev, sledijo označbam za smer gibanja in spoštujejo medosebno razdaljo, pri vstopu na prizorišča je obvezno razkuževanje rok, vsak posameznik pa naj skrbi tudi za higieno kašlja. Vljudno vabljeni!

PROGRAM ODPRTE ULICE (5. september)

8.00 – 12.00: Info stojnica Odprta ulica, Knjižnica Ivana Tavčarja pod krošnjami, predstavitev zavoda Familija

9.15: Društvo Rovtarji – demonstracija vožnje s starodobnimi kolesi

10.00: Uradna predstavitev Odprte ulice in nagovor župana Tineta Radinje

10.15 – 12.00: Voden ogled po Aleji znamenitih Ločank in Ločanov

10.30: Babica Dušica pripoveduje zgodbe za otroke

11.15: Demonstracija vadbe pilates

11.45: Nastop Mažoretne skupine Fokus

12.00 – 18.00: Sprehodite se po sredini ulice, posedajte, igrajte se …

 

Foto: Nela Halilović/IPOP

Vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating