Vam je prispevek všeč?

Danes, v soboto, 21. septembra 2019, bo škofjeloško mestno jedro ponovno oživelo, za živahen utrip bo poskrbela jubilejna, že 40. izvedba brezplačnega Loškega umetniškega festivala LUFt. Kaj vse se bo dogajalo od 9. ure dalje na Cankarjevem trgu v Škofji Loki, preberite spodaj v programu. Vabljeni!

PROGRAM:

9.00 – 17.00: Unikatna tržnica

10.00 – 13.00: Delavnica risanja mandal za otroke in odrasle s Tanjo Prezelj (Bird Shaman art): na delavnici bodo barvali že narisane mandale, udeleženci si jih bodo lahko s Tanjino pomočjo narisali tudi sami. Ves potreben material bo tudi na voljo. Pridite na lahkotno in sproščeno dopoldansko ustvarjanje!

15.00 – 17.00: Mačje mesto, ki bo z vsemi svojimi prebivalci popestrilo dogajanje za najmlajše!

Ob 15. uri bo predstava Maček Muri išče kroniko, ki traja 45 minut in je primerna za otroke od 3. leta dalje. Maček Muri je najbolj znan maček iz Mačjega mesta. Vsak večer sede za svojo mačjo mizo in v svojo mačjo knjigo – poznavalci ji pravijo Mačja kronika – zamačjipiše vse dogodke Mačjega mesta! Toda, glej, mačja nesreča nikoli ne počiva! Muri svojo kroniko izgubi, zato je najbolje vzeti stvari v svoje roke. Napeta mačja predstava, v kateri med razgibanim iskanjem Mačje knjige ugotovimo, kaj vse se dogaja v Mačjem mestu: kdo najraje prepeva, kaj kuha maček Žane, kaj počne maček Rigoleto in v koga je zaljubljena muca Maca.

Po predstavi vabljeni še na pravo zabavo v mačje kotičke.

Glavni trg: Lovro in njegova prijateljica Muca Liza bosta pripravila veliki koncert. Mucki se tam ves čas menjavajo, plešejo, pojejo in se zabavajo. Tu potekajo tudi vsaj tri žrebanja, pri katerih lahko izžrebani mucki zadanejo slike mačjega mesta, glasbeni CD z gledališkimi pesmicami Družinskega gledališča Kolenc ali kakšno drugo vznemirljivo mačje darilo. Na glavnem trgu poteka glasbena animacija, ves čas pa se seveda predvaja glasba.

Mačja banka in mačja pošta: v mačji banki se dogajajo zelo pomembne stvari. Tu lahko vsi veliki in mali mucki dobijo vsak po 200 mevrov, da lahko kupijo in preizkusijo vse dogodivščine Mačjega mesta – seveda po veljavnem mačjem ceniku. V banki je seveda tudi menjalnica in lahko mucki večji denar zamenjajo v manjšega. Veliki in mali mucki imajo tu možnost pobarvati vsak svojo razglednico. Prijazna poštarica jim pri tem pomaga, komu napiše naslov in pomaga nalepiti znamko. Znamke so danes zastonj, saj Mačje mesto ne odpira vsak dan vrat v vašem kraju!

Mačji zapor: pred zaporom je miza, za katero stoji policist Macelj. Pod mizo ima polno košaro metalnih žogic (iz gobic), na mizi pa tri žogice, ki jih je možno z mačjim denarjem kupiti in ciljati porednega Čombeja. Ta se skriva v zaporu in le tu in tam pokuka skozi temno luknjo v steni. Policist je zelo živahen in ves čas pripoveduje, zakaj je potrebno ciljati Čombeja. Namreč: Čombe ves čas poka z mačjimi bombicami, vdira k mačku Muriju skozi balkon, zato ciljajmo Čombeja, da se poboljša in da bi mu pokazali, kako hudo nam je, ker je poreden!

Salon lepe muce Mace: sem vedno prihajajo vsi muci in muce, da bi bili čim bolj muckasti. V posebni modni knjigi so poslikani najrazličnejši mucki, po katerih se lahko zgledujemo, kakšno smo mucki sploh lahko. Na svojih obrazih lahko nosimo igrive, nagajive, skrivnostne, modrostne, vesele, smele … mačje poslikave.

Druženje z Murijem: ves čas dogodka pa bo seveda zraven tudi maček Muri, s katerim so bo mogoče družiti, zabavati, plesati, fotografirati …

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating