Vam je prispevek všeč?

Te dni bi morala, če tega ne bi preprečila epidemija novega koronavirusa in z njo povezani ukrepi, po ulicah in trgih Škofje Loke potekati jubilejna uprizoritev Škofjeloškega pasijona ob njegovi 300-letnici.

Namesto od 20. marca do 11. aprila 2021 si bo tako, če se bo epidemiološka slika zadosti popravila, Škofjeloški pasijon možno ogledati od 26. marca do 18. aprila 2022.

Je pa v teh dneh v Škofji Loki in širše vseeno čutiti pasijonski veter, za katerega skrbi sklop dogodkov pod skupnim naslovom »Dnevi Škofjeloškega pasijona«, o katerih sem poročal TUKAJ.

Od danes do prihodnjega ponedeljka pa bo o prireditvi, ki glas o srednjeveški lepotici nosi široko po svetu, mogoče kar trikrat poslušati ali gledati tudi na programih nacionalne radiotelevizije.

Že danes, v ponedeljek, 29. marca 2021, ob 17. uri bo pogovorna oddaja »Studio ob sedemnajstih« na valovih Radia Slovenija 1 posvečena 300. obletnici Pasijona. Vodila jo bo Aljana Jocif, več o oddaji najdemo TUKAJ.

V razpravi bodo sodelovali dr. Matija Ogrin z Inštituta za slovensko literaturo in literarne vede ZRC SAZU, Blanka Avguštin Florjanovič s Centra za konserviranje knjig in papirja pri Arhivu RS, brat kapucin Jožko Smukavec in koordinatorica Škofjeloškega pasijona Agata Pavlovec.

V velikonočnem času pa bo lahko širša javnost Pasijon spoznala tudi prek malih zaslonov v dveh oddajah na TV Slovenija 1: v petek, 2. aprila 2021, v oddaji »Na Lepše«, na velikonočni ponedeljek, 5. aprila 2021, pa v oddaji »Dobro jutro«.

Vabljeni k spremljanju! Na fotografiji so pasijonski konjeniki na snemanju oddaje »Na lepše«.

Vir: FB Škofjeloški pasijon

Foto: Aleš Jezeršek

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating