Vam je prispevek všeč?

Združimo danes, v sredo, 30. maja 2018, prijetno s koristnim. Med 16. in 20. uro bo namreč na štadionu za Osnovno šolo Škofja Loka-Mesto potekal humanitarni tek »10 krogov za 10 nasmehov«, eden največjih športno-humanitarnih projektov v Sloveniji.

»10 krogov za 10 nasmehov ni po naključju izbran naslov. 10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih akcija obišče vsako leto. Ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom kadarkoli v času dogodka in naredite vsaj en krog na poljuben način. Vaša pomoč pa se šteje kot prispevek v vrednosti 10 € za odrasle ali 5 € za otroke. V zameno za to vas čaka darilna vrečka in osebno zadovoljstvo, da boste pomagali tistim, ki so pomoči potrebni,« so sporočili prireditelji iz Športno-humanitarnega društva Never Give Up.

10 nasmehov pa predstavlja 10 socialno ogroženih posameznikov ali družin, ki so v celoti prejemniki zbranih sredstev. Lani se je teka udeležilo 2000 posameznikov, z donacijami udeležencev in podjetij pa so zbrali malo več kot 20.000 evrov.

Poleg teka ali hoje bodo v spremljevalnem programu nastopile učenke plesnega krožka Osnovne šole Škofja Loka-Mesto, Plesni klub Art in glasbena skupina Fire Skulls. Poskrbljeno bo za različne oblike gibanja in animacije, saj se bodo lahko udeleženci preizkusili v poligonih za rolanje in kotalkanje (rolerje ali kotalke je potrebno prinesti s seboj, obvezna je čelada in po potrebi ščitniki) ter ostalih spretnostih. Svoje znanje in izkušnje bodo prikazali in predstavili tudi gasilci PGD Škofja Loka in Rdeči križ s prikazom oživljanja in prve pomoči.

Foto: FB Never Give Up

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating