Vam je prispevek všeč?

Praznični december je še posebej srčen mesec – tudi letošnji bo takšen. Tekaška skupina Prvi in drugi tekaški korak je namreč združila moči z Vrtcem Škofja Loka oziroma njegovo ravnateljico Janjo Bogataj, z roko v roki bosta tako letošnji Božičkov tek po Škofji Loki spremenila v dobrodelnega. Vsi udeleženci bodo tako jutri, v sredo, 20. decembra 2017, ob 19. uri tekli za dober namen.

Tekli bodo za malega 5-letnega Matijo Kržišnika iz Brodov, ki je pri treh mesecih starosti zbolel za virusom RSV, odtlej pa ima cerebralno paralizo V. stopnje in hud globalni razvojni zaostanek. Družina bi mu rada omogočila nemoteno obiskovanje fizioterapije in vrtca. Ker se Matija ne more več voziti v običajnem otroškem avtosedežu, potrebuje invalidski voziček. Njegova družina je primorana v nakup večjega vozila oziroma kombija, s katerim ga bodo lahko vozili na terapije in v vrtec.

Štart programa na Božičkovem teku bo ob 19. uri na štadionu za Osnovno šolo Škofja Loka-Mesto, kjer bodo najprej zbrali prostovoljne prispevke in se podpisali na listino, iz katere bo razviden skupni znesek zbranih denarnih sredstev, ki bo v celoti nakazan na tekoči račun za Matijo. Nato bodo pretekli 5 kilometrov v Božičkovih kapah, ki si jih udeleženci priskrbijo sami. Tek po škofjeloških ulicah bo simboličen z namenom druženja, klepeta in skupnega praznovanja prihajajočih božičnih praznikov.

Vabljeni torej na tek s plemenitim namenom, ki bo združil prijetno s koristnim.

Foto: Facebook

0 0 votes
Article Rating