Vam je prispevek všeč?

Slovenski reprezentant v deskanju na snegu in nekdanji mladinski svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, 28-letni Škofjeločan Jure Hafner, je končal tekmovalno kariero in se bo posvetil novim izzivom. V svoje vrste so ga namreč zvabili Kitajci za vodjo tamkajšnje reprezentance B in pomočnika slovenskega trenerja Petra Kotnika.

V karieri Hafner ni povsem razvil bogatega talenta in se v svetovnem pokalu ni prebil povsem v vrh, ker se ni kvalificiral za olimpijske igre v Pjongčangu, pa je še dodatno izgubil motiv. Ko so prišle ponudbe za trenersko delo, ni okleval, je poročala STA.

»V sistemu, kakršnega imamo mi, nisem videl več možnosti za napredek. Stagniral in životaril bi še nekaj let, v tem pa ni bilo več smisla. Ko se mi je ponudila še priložnost za delo na Kitajskem, nisem kaj dosti razmišljal. Imel sem tudi ponudbo slovenske reprezentance za mesto pomočnika trenerja Izidorja Šušteršiča, a je bilo vse, kar je vplivalo na mojo odločitev, na kitajski strani. Seveda tudi finance,« je bil iskren Hafner.

Zadnjo tekmo je opravil 21. marca letos, ko je bil na paralelnem veleslalomu za evropski pokal na Rogli trinajsti. V svetovnem pokalu se je zadnjič preizkusil štiri dni prej v slalomu v nemškem Winterbergu (29. mesto), sicer pa se je na tej ravni tekmovanj šestkrat prebil v finalne boje, najvišje pa končal pred tremi leti in pol, ko je bil osmi na paralelnem slalomu v japonski Asahikavi. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Sierri Nevadi je slalomske izločilne boje zgrešil za pet stotink.

Foto: FB Jure Hafner

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating