Vam je prispevek všeč?

TUKAJ sem poročal o številnih dogodkih, spletnih in v živo, v sklopu »Dnevov Škofjeloškega pasijona«, ki so se začeli minuli petek, 12. marca, in bodo trajali vse do nedelje, 25. aprila 2021. Na različnih prizoriščih jih prirejajo različni organizatorji.

Že ta petek, 19. marca 2021, vas ob 19.30 Župnijski zavod sv. Jurija Stara Loka, Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka in Pasijonski veter vabijo na »Pasijonski večer v Stari Loki: Pasijon Mengore, sonetni venec«, ki ga bo mogoče spremljati prek spleta TUKAJ.

Takole je zapisano v vabilu:

»Vabimo vas, da si na praznik sv. Jožefa, v petek, 19. marca 2021, ob 19.30 v knjigi obrazov (FB) Župnije Stara Loka ogledate literarno-glasbeni recital sonetnega venca Pasijon Mengore, ki ga je slovenski pesnik in glasbeni ustvarjalec Leon Oblak napisal pod vtisom Rupnikovih mozaikov v kapelicah križevega pota, ki vodijo na starodavno Božjo pot Mengore pri Tolminu. V letošnjem postnem času je starološka mladina njegove verze brala v prostorih starodavne dekanije v Stari Loki, kjer že vse od leta 2012 pripravljamo Pasijonske večere.

Ti dogodki, na katerih nam domači recitatorji približajo različna dela s pasijonsko tematiko, so obogateni tudi z glasbo in likovnimi vsebinami na temo pasijona. Žal letos razmere s pandemijo covida ne dopuščajo izvedbe dogodka v živo, zato se je mladina potrudila, da nam dogodek pripelje v naše domove. Vabljeni, da se pridružite dogodku v premišljevanju Kristusovega trpljenja, skrivnosti vstajenja in našega odrešenja v interpretaciji mladih recitatorjev in glasbenikov.«

Vabljeni k udeležbi!

Vir: FB dogodka

Foto: FB Župnija Stara Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating