Vam je prispevek všeč?

Danes, v torek, 13. julija 2021, ob 18. uri prijazno vabljeni na že tretji letošnji dogodek v okviru »Bralnice na vrtu Sokolskega doma« v Škofji Loki – na »Čudesne pravljice s Tjašo Koprivec Vuga«, pripovedovalko, pesnico in neutešljivo bukvomanko. Pripovedovanje za otroke in odrasle, potop v globine čudes. Dogodek je brezplačen.

V vabilu je zapisano: »Tjašina slast so pravljice. Nedoločljiva tančina, ki se razpusti v rahlo meglico, je tisti odtenek v izročilu, ki jo nič manj kot primora, da se pravljice ali pripovedke nauči naizust. Tudi v vročičnem omotu julijskih Bralnic bo stresala malho. Kdo ve – se bodo k očarljivemu kolu priključili vile, povodni možje, kraljične ali škratje?«

Kdo pravzaprav je Tjaša Koprivec Vuga? Nekdanja urednica založbe Sanje, pesnica, pravljičarka, voditeljica literarnih večerov in raznovrstnih prireditev, radijska napovedovalka. Je ena redkih, ki je ustvarila osebno blagovno znamko, ki jo sestavljajo mešanica miline, prefinjenosti, liričnosti in predvsem neutrudno gojenje jezikovnega bogastva slovenskega jezika, od besedišča do skladnje in izreke. Tako rekoč poosebitev tega prizadevanja. (Ana Hancock, S knjižnega trga, Radio Ars)

Vir: FB dogodka

Foto: Sokolski dom

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating