Vam je prispevek všeč?

Kulturo društvo Grable in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka v okviru cikla literarno-športnih pogovorov »Pod lupo« vabita na pogovor s Petro Vladimirov, ki jo je širša javnost spoznala prek njene knjige »Evforija«, ki je izšla pri založbi UMco leta 2019, v njej pa opisuje borbo na 233 kilometrov dolgi tekaški progi v Andori, na kateri je doživela nesrečo, si zlomila nogo in se hkrati odločila, da bo tekmo nadaljevala – leto pozneje. Njena osebna izkušnja na eni najdaljših in najtežjih prog v Evropi se preplete z zgodbo na poti na morje s skupino mladostnikov vzgojnega zavoda v Kranju.

Kdo je Petra Vladimirov? Diplomirala je iz psihologije in magistrirala iz sociologije, od leta 2007 je zaposlena v Vzgojnem zavodu Kranj kot vzgojiteljica otrok z motnjami vedenja in čustvovanja. V prostem času teče, da ustvarja zgodbe. Nekaj jih je napletla na klasičnih maratonih, v zadnjih letih jih je dopolnila z udeležbo na domačih in tujih ultratekaških prireditvah. Navdušuje se nad tekmami, ki potekajo v samooskrbi in tako ohranjajo prvinskost izkušnje v neokrnjenem okolju, tek pa dopolnjuje s turnim smučanjem in potovalnim veslanjem.

Leta 2017 se je z Žano Andreevo udeležila Evforije, 233-kilometrske tekaške preizkušnje prek andorskih Pirenejev. Tekmo je zaradi zloma noge končala predčasno. Takoj naslednje leto sta se z Žano vrnili poravnat račune. Nastala je Evforija. Petra jo bo predstavila danes, v sredo, 13. oktobra 2021, ob 19. uri na Mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Ob koncu pogovora, ki ga bo vodila Anja Eržen, sledi druženje ob prigrizku, ki ga bo priskrbela Delikatesa Trava, in kozarčku. Prijazno vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka

Foto: FB Grable

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating