Vam je prispevek všeč?

Kulturno društvo Grable letos prvič organizira festival pravljic in pripovedovanja »Pravljičarija«, ki se tokrat osredotoča na otroško občinstvo, že prihodnje leto pa bodo dodali tudi kak dogodek za odrasle. Festival finančno omogoča Občina Škofja Loka.

Danes, v petek, 24. septembra 2021, ob 16. uri v Pilarni začnejo z likovnim ustvarjanjem škratov iz filca in pravljičnimi igrarijami z Anjo Fabiani. Ob 18. uri pa bodo nadaljevali s pripovedovanjem pravljic Pravljice iz skrinjice s pripovedovalsko skupino Vodnikovih 9 oziroma s Heleno Kuhar, Borisom Zgoncem in Anjo Kocman. Obiskovalci bodo poslušali skrivnostne, hecne in nenavadne pravljice iz skrinjice tete Katje.

Jutri, v soboto, 25. septembra 2021, bodo ob 10. uri na grajskem vrtu ob Grajski kavarni odtiskovali rastline na tkanino, izdelovali pogrinjke, spoznavali zelišča in užitne divje rastline in prisluhnili pravljicam o čudežnih rastlinah. Delavnico bo vodila Nina Vastl, pripovedovala bo Petra Čičić. Prijave na drustvograble@gmail.com, 040-623-558. »Če ne ustrezate pogojem PCT, nam lahko svoje otroke pustite v varstvo, le prej nas o tem obvestite, da se ustrezno organiziramo.«

V nedeljo, 26. septembra 2021, pa bo ob 11. uri Pilarna gostila glasbeno-pripovedovalski dogodek Popotne pravljice z Mašo Budič in Danijelom Bogatajem iz zasedbe Bajate. Prepotovali bodo Zemljo čez in čez, se razgledali na vse strani neba in vanj nabrali pravljične utrinke.

Prisrčno vabljeni!

Vir: KD Grable

Foto: KD Grable

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating