Vam je prispevek všeč?

Če je bil minuli vikend (tudi) v Škofji Loki kolesarsko obarvan, bo prihajajoči  konec tedna tekaško zaznamovan. Tradicionalni množični Tek štirih mostov se ima zgoditi v soboto, 19. junija 2021, po ulicah in mostovih Škofje Loke.

V spremljevalnem programu pa velja izpostaviti poznopopoldanski pogovor »Tek na robu živčnega zloma« z avtorjem istoimenske knjige Lucijanom Zalokarjem, ki bo ob 18.30 na Cankarjevem trgu, pred barom Pilarna.

Obisk dogodka, ki ga v sozvočju pripravljajo Društvo Tek štirih mostov, Kulturno društvo Grable in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, bo seveda brezplačen. Pogovor bo vodila Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable.

Kdo je Lucijan Zalokar? Mladi atlet, rekreativni nogometaš in eno najbolj perspektivnih novinarskih peres dnevnika Delo in tednika NeDelo. V letu koronavirusa, zaprtja družbenega življenja in omejevanja gibanja je napisal pisateljski prvenec »Tek na robu živčnega zloma«, ki ga je izdala založba UMco.

Lucijanova knjiga na zgoščen in dinamičen način pripoveduje o teku, svobodi, pomenu gibanja, pa tudi o naporu in bolečini. Ponesla vas bo proti oblakom, kjer se mešajo vetrovi, sije sonce in udarjajo strele.

Nedvomno jo morate uvrstiti na svoj poletni bralni seznam, če ste tekači ali ne. Glavni junak zgodbe je resda tek, a ne v smislu egocentrične osrediščenosti na doseganje rezultatov in driblanje po tekaških stezah in poteh. Ne, tek je podlaga, ki omogoči razširitev področja boja za bolj premišljeno in globoko doživeto življenje.

Vabljeni v soboto na praznik športa in dobrega branja!

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating