Loading Dogodki
This dogodek has passed.
Vam je prispevek všeč?

Pripovedke ob peči: Zgodbe o smrti in ljubezni

Tolikokrat obdelan, vsem tako poznan par romantičnih in tragičnih zgodb.

A v zgodbah, ki nam jih bosta prinesla avtorja, Renata Lapanja in Andrea Pandolfo, ljubezen in smrt nista kot tisti Shakespearovi, niti ne kot tisti, ki trdita, da sta zmeraj v paru in neločljivi. Avtorja jih ne srečujeta na način, da bi jih imenovala zgolj elementarni sili, namesto tega jih vidita kot vsakdanji sestav življenja, nekaj, kar spremlja in vodi vsakega človeka, nekaj kar je v principu venomer prisotno, vendar ne nujno vseobsegajoče.
Ljudske zgodbe o ljubezni in smrti spregovorita direktno, preprosto in iskreno.

Renata Lapanja je ljubiteljska harmonikarica in zbiralka zgodb. Tja pa sem kakšno zaigra (predvsem z duom Bakalina oziroma Bakalino Veliko) in pove tudi na odru. Prihaja iz Tolminskih hribov, trenutno pa živi in dela v Tolminu.

Andrea Pandolfo je umetnik po duši, po profesiji pa komponist in trobentač. Ukvarja se tudi s fotografijo. Prihaja iz Rima, trenutno pa tudi on živi in dela v Tolminu.

Zgodbe o smrti in ljubezni je njun prvi skupni glasbeno-pripovedovalski projekt.

Cikel mesečnih pripovedovalskih dogodkov za odrasle, Pripovedke ob peči, organizirata Kulturno društvo Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, in Loški muzej, podpira pa ga Občina Škofja Loka.