Vam je prispevek všeč?

Včeraj sem poročal o škofjeloški uslužbenki državnega organa, ki se je v obdobju med letoma 2012 in 2017 z neupravičenimi stornacijami za plačilo sodne takse protipravno okoristila z okoli 80.000 evri. Kot danes poroča časnik Delo, je uslužbenki okrajnega sodišča v Škofji Loki že prenehalo delovno razmerje, kar so potrdili tudi na kranjskem okrožnem sodišču.

Škofjeloški kriminalisti so uslužbenko okrajnega sodišča obravnavali na podlagi kazenske ovadbe sodišča, njeno nezakonito ravnanje pa so ugotovili s posebej odrejenim usmerjenim nadzorom predsednice okrožnega sodišča, saj se z običajnim nadzorom blagajniškega poslovanja in plačila sodnih taks tovrstnega ravnanja ne da odkriti, so na sodišču pojasnili za Delo.

Predsednica kranjskega okrožnega sodišča Janja Roblek je potrdila, da je delovno razmerje uslužbenki že prenehalo, in dodala: »Na podlagi ugotovitev nadzora smo vložili kazensko ovadbo na državno tožilstvo, ki vodi in usmerja predkazenski postopek, ki ga v tej fazi izvajajo škofjeloški kriminalisti.«

Foto: eDražba

0 0 votes
Article Rating