Vam je prispevek všeč?

Kulturno društvo Grable vabi na literarno delavnico za dijakinje in dijake, ki se nameravajo prijaviti na natečaj in literarni festival Urška. Spletna srečanja bodo potekala v aplikaciji Zoom ob torkovih popoldnevih – 17. novembra 2020, 15. decembra 2020 in 12. januarja 2021 – z začetkom ob 17.30 in predvidenim zaključkom ob 19. uri. Prijave sprejemajo TUKAJ do sobote, 14. novembra 2020. Število mest je omejeno na 13. V nadaljevanju navajam vabilo v celoti:

»Čeprav se zdi, da se ljudje z zimo umirimo, trenutna epidemija pa nam je še posebej pomagala pri umiku v (toplo) notranjost naših domov, sta jesenski in zimski čas lahko ravno pravšnja za to, da k sebi prikličemo domišljijo – in zapišemo novo pesem, zgodbo ali dramski prizor.

Kulturno društvo Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, pripravlja literarno delavnico za srednješolke in srednješolce, ki se nameravate prijaviti na natečaj in literarni festival Urška, ki ga vsako leto pripravi JSKD in zmagovalcu omogoči izdajo knjižnega prvenca.

Delavnico pisanja bo vodila pesnica in fotografinja Nina Medved, zmagovalka festivala mlade literature Urška 2019. Z vami bo delila lastne izkušnje in razkrila, zakaj so literarni natečaji odlična odskočna deska za nadaljnje ustvarjanje posameznika, omogočajo pa tudi, da pridobite povratno informacijo o svojem ustvarjanju in oddate uspešno prijavo.

Na delavnici, ki bo potekala v obliki 3 spletnih srečanj, boste:

  • napisali nova besedila ali uredili stara,
  • spoznali, kako poteka natečaj Urška, in oblikovali svojo prijavo na ta ali kateri drug literarni natečaj (rok za prijavo na Urško bo januarja 2021),
  • dobili odziv na svoje dosedanje ustvarjanje.

Prijave so omejene – sprejeli bomo le prvih 13.«

Prijazno vabljeni!

Foto in vir: FB Grable

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating