Vam je prispevek všeč?

TRENUTNI SEZNAM:

POMEMBNO: kogar skrbi, ali je pri lokalnih ponudnikih (kmetijah) doma še dovolj pridelkov, zagotavljajo: dovolj jih je! Nakup v malih trgovinicah in prodajalnicah je verjetno za marsikoga varnejši kot v trgovskih centrih.

Kmetija pr’ Matevž (Reteče 27b, Škofja Loka) sporoča: »Za vse, ki ste v skrbeh glede trenutne situacije, vam z veseljem po predhodnem dogovoru pripravimo izdelke vnaprej. Ti vas bodo potem počakali pred trgovinico, plačate pa vnaprej ali na licu mesta. Za več informacij: 031-824-240. Poskrbimo za varnost, vašo in našo. Še to: razkužilo vas čaka pri vhodu.«

Ostale reteške kmetije ponudnice najdete tukaj (hvala za poslano Krajevni skupnosti Reteče-Gorenja vas):

 

Kmetija Punčar (Virmaše 88, Škofja Loka) sporoča: »Dragi naši, delo na kmetiji poteka nemoteno, tudi vse pridelke je možno dobiti:

  • prodajni avtomat pred staro hišo je napolnjen in razkužen,
  • zaloga moke, kaše, zdroba in kosmičev je tudi za vas,
  • včeraj smo založili vse trgovine z našimi izdelki,
  • kokoši nosijo jajca,
  • kravice dajejo mleko,
  • petelini kikirikajo.

Lahko se dogovorimo tudi za dostavo pred vrata po dogovoru na telefon 031-869-284. Hvala, ker boste poskrbeli zase in za svoje bližnje ter s tem tudi za vse okoli nas.«

Kmetija Pr’ Francon (Virlog 2, Škofja Loka) razvaža mleko in druge mlečne izdelke in vam jih pripelje pred vrata. Pokličite 040-831-109 (Mojca).

Trgovina Štacunca (Spodnje Bitnje 24, Žabnica) vrat ni zaprla, je pa za vsaj 14 dni spremenila režim plačila in prevzema. Dopoldne sprejema naročila, popoldne naročeno prevzamete. Plačilo poteka prek TRR. »Ker gre tu za veliko zaupanje, bi rada, da se vsi slišimo po telefonu. Torej, primer: ‘Maruša, želim mleko, solato, krompir, kislo zelje … in kruh.’ Naročeno dobite v paketku z vašim imenom in računom.« Telefon: 031-642-263.

Kmetija Pri Brojanu (Dorfarje 24, Žabnica), ki nudi vse vrste izdelkov iz kravjega mleka in pire (ponudbo vidite TUKAJ), bo prodajo prilagodila razmeram. »Izdelke lahko dobite vsak torek in petek tako, da ta dva dneva od 9. do 12. ure pokličete 031-573-736 in poveste, kaj želite. Paketek prevzamete od 16. do 18. ure pred vrati in gotovino vržete v za to namenjeno skrinjico. Kdor želi, lahko tudi predhodno nakaže na TRR. Vse je stvar dogovora. Prosim, pokličite nas in se vse dogovorimo! Ostanite zdravi in odgovorni.«

Kmetija Pr’ Režen (Gorenje Brdo 12, Poljane nad Škofjo Loko) do nadaljnjega prekinja prodajo izdelkov, v trgovine pa bo še naprej dostavljala nemoteno. Obenem uvajajo možnost, da vam kruh po predhodnem naročilu dostavi na dom. Na telefon 040-672-858 ali e-naslov kmetijarezen@gmail.com pošljite, kaj bi želeli, vaše podatke in naslov za dostavo. Naročila za tekoči dan kmetija sprejema do 14. ure. Kruh bo dostavila zvečer. Vrste kruha (hlebec tehta 1,5 kg, cena z dostavo je 4,5 €): beli, polbeli, polnozrnati, 100% pirin kruh (1,1 do 1,2 kg, cena 3,7 €). Če ima kdo željo po sladkem, kmetija zraven dostavi tudi piškote.

Kmetija pr’ Anžk (Poljanska c. 25, Gorenja vas) kupce obvešča: »Če potrebujete domače mlečne izdelke in surovo mleko, lahko to dobite v našem prodajnem hladilniku – trgovinca pod nadstreškom. Izdelki, ki so na voljo: surovo mleko, navadni in sadni jogurti, grški jogurti, sladka skuta, mladi sir in maslo. Uvoz iz Poljanske c. nasproti kapelice, kjer lahko pustite vozilo. Hladilnik je pod nadstreškom. Da je prodaja maksimalno varna, poteka brez stika med kupcem in prodajalcem (sistem »postrezi si sam«). Prosimo, da upoštevati preventivne ukrepe pred širjenjem koronavirusa (razkužilo je na voljo, del embalaže je steklene – povratne, blagajna ne vrača drobiža). Dodatne informacije: 041-662-552 (Marjeta) ali ferlan.j@gmail.com

Aleš Čadež (Delnice 7, Poljane nad Škofjo Loko) sporoča, da imajo pri njem doma vrtnarijo, vzgojo sadik in rož, pridelavo sadja in zelenjave ter peko pekovskih izdelkov in izdelavo rezancev. »Prodajamo na loški tržnici (torek, četrtek, sobota od 8. do 12. ure) in nudimo dostavo na dom ali prevzem blaga na tržnici v vojašnici po predhodnem naročilu. Po predhodnem dogovoru se lahko oglasite tudi pri nas doma.« Še kontakt: 041-450-733 (Tone Čadež, Vrtnarstvo Čadež) ali 051-438-095 (Aleš Čadež, Prodaja sadja in zelenjave, kislega zelja, kisle repe, orehov, stročnic, pekovskih izdelkov, rezancev).

_ _ _ _

V sodelovanju s facebook portalom »Škofja Loka moje mesto« odpiram akcijo »Hrana na dom«. V tem članku želim zbrati čim več ponudnikov na Škofjeloškem, kmetij, pekarn in trgovin, ki v teh zahtevnih časih dostavljajo tudi na dom.

Zato prosim vse, ki se tovrstnega načina poslužujete, in vse, ki veste za koga, ki dostavlja na dom, da mi to sporočite na info@loske-novice.si. Seznam se bo, upam, sproti dopolnjeval.

Lahko pa se javite tudi lokalni proizvajalci in ponudniki, ki ne dostavljate na dom, je pa pri vas tudi v teh zahtevnih časih možno dobiti prehranske izdelke.

Hvala za sodelovanje in za vaš trud!

Foto: Iz dežele v mesto

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating