Vam je prispevek všeč?

Ugledna britanska specializirana revija Four Four Two je objavila lestvico stotih najboljših nogometašev leta 2017, na čelu katere je Barcelonin argentinski virtuoz Lionel Messi. Tik za ovratnikom ima kajpak dobitnika zlate žoge, Realovega portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, na tretjem mestu je Brazilec v majici PSG Neymar.

Veliko priznanje pa je doletelo tudi slovenskega reprezentanta in čuvaja mreže madridskega Atletica, Jana Oblaka, ki je zasedel dvanajsto mesto kot najboljši vratar na svetu. »Po nekaj letih so ljudje končno prepoznali ključno vlogo, ki jo Oblak odigrava v Atleticovi mogočni obrambi,« so Škofjeločanu, ki bo januarja dopolnil 25 let, polaskali pri uglednem magazinu.

In dodali: »Vse boljši je in raste skupaj z odgovornostjo, ki mu je naložena. Danes je večji in močnejši kot kdaj koli prej, pogosto deluje kot lepilo, ki veže Atleticovo obrambno linijo skupaj. Redki so bolj gibčni od njega v kazenskem prostoru, osupljivo dobro se suka po golovi črti in ustavlja tekmečeve poskuse z razdalje.«

A to še ni vse. Ugledna španska Marca je Oblaku že drugič podelila nagrado, poimenovano po slovitem nekdanjem čuvaju mreže Ricardu Zamori, vsako sezono pa si jo prisluži najboljši vratar španske »la lige«. Prvič se je Jan z njo okitil v sezoni 2015/16, ko je v 38 obračunih prejel zgolj 18 zadetkov. V minuli sezoni je med vratnicami stal v 29 prvoligaških obračunih, le 21 žog pa je končalo za njegovim hrbtom.

Foto: Juan Medina/Reuters

0 0 votes
Article Rating