Vam je prispevek všeč?

Škofjo Loko decembra že tradicionalno, letos že devetič zapovrstjo, lepšajo »Izložbe domišljije«. Letos lahko poiščete in obiščete kar 14 točk po mestnem jedru, ki jih prepoznate po igrivih silhuetah na fasadah in v izložbenih oknih. Nadaljujem predstavitev letošnjih sodelujočih in v nadaljevanju predstavljam Sodobni tekstilni center Kreativnice s Spodnjega trga 40 v Škofji Loki.

Od vlakna do darila: Kreativnice so ustvarjalno-delovni prostor, ki je hkrati tudi razstavno-prodajni atelje. Tu se povezujejo škofjeloške tekstilne oblikovalke, ki s sodobnim pristopom nadgrajujejo bogato tekstilno dediščino. Pri njih je najti unikatne izdelke z visoko uporabno in estetsko vrednostjo ter kakovostjo, ki jih izdelujejo lokalne ustvarjalke: Lili Panjtar (LILAStudio), Nina Vastl Štefe (Mojdom), Anja Musek (Amuse) in Silva Horvat (Ročno tkanje Silva).

Tekstil, oblikovanje, skupna raziskovanja in odkrivanja, ustvarjanje, veselje, deljenje … prostor prežemajo do vsakega centimetra. Pridite se jih naužit in kakšen del odnesite tudi s sabo. Odprto: v petek, 30. decembra 2022, od 15. do 19. ure; v soboto, 31. decembra 2022, od 10. do 13. ure; in po dogovoru. Kontakt: 030-355-635 ali kreativnice@visitskofjaloka.si. Toplo vabljeni!

Vir: FB Izložbe domišljije

Foto: Erazem Paravinja in Denys Shay

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating