Vam je prispevek všeč?

Nadaljujem kratke predstavitve sodelujočih v letošnjem projektu prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev, »Izložbe domišljije«, ki zaradi epidemioloških razmer (vsaj povečini trenutno) poteka virtualno med 27. novembrom in 31. decembrom 2020 v starem mestnem jedru v Škofji Loki.

Danes se kratko predstavljajo Čipke Mojca z Blaževe ulice 2 v Škofji Loki. Vse za klekljanje, vezenje, gobeline na enem mestu – v starem mestnem jedru. V trgovini lahko klekljarice kupijo kakovosten material: orodje, vzorce, bombažni in laneni sukanec in platno. »Čipke Mojca s svojim dolgoletnim delom na področju klekljanja bogatijo staro mestno jedro Škofje Loke. Na Izložbah domišljije ponujajo tako končne izdelke iz klekljane čipke kot tudi pripomočke za vse, ki so sami vešči te zahtevne rokodelske tehnike,« sporočajo iz Izložb domišljije.

»Že več kot 30 let se naše družinsko mikropodjetje trudi s klekljano čipko. Poleg ohranjanja klekljane čipke se ukvarjamo tudi z darilo, prav tako izobražujemo – lahko se pridete naučit klekljat – in hkrati priskrbimo vse materiale od kvačk do sukancev raznih barv in debelin za klekljarice in ostala ročna dela. Naša trgovina in obrt sodita v mestno jedro Škofje Loke predvsem zato, ker je čipka klekljana etnološki produkt in ustreza turizmu in publiki, ki gre v staro mestno jedro,« poudarja vodja podjetja Jernej Jemc.

Ta čas pa v trgovini Čipke Mojca ponujajo tudi veliko izbiro plastičnih bunk za obešanje čipk. Kontakt: info@cipkemojca.com, 04/515-57-44. Vabljeni!

PREBERITE TUDI:

[IZLOŽBE DOMIŠLJIJE] Predstavljamo sodelujoče: Sanjski šopek

[IZLOŽBE DOMIŠLJIJE] Predstavljamo sodelujoče: Rozamunda

[IZLOŽBE DOMIŠLJIJE] Predstavljamo sodelujoče: Kreativnice

_ _ _

Foto in vir: FB Čipke Mojca in FB Izložbe domišljije

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating