Vam je prispevek všeč?

Škofjeločan Jan Oblak je sinoči postal šele drugi slovenski nogometaš – po nekdanjem selektorju Srečku Katancu – z osvojeno lovoriko z evropskih klubskih tekmovanj. V finalnem dvoboju evropske lige v Lyonu je zaklenil mrežo in prispeval pomemben delež k zmagi madridskega Atletica s 3:0 nad Marseillom za tretjo klubsko zvezdico v zadnjem desetletju v tem tekmovanju. Zasluženo kolajno mu je okrog vratu nadel predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin.

»Oblak za dokaz svoje kakovosti ni potreboval številnih obramb, temveč je ekipi vlival zanesljivost in samozavest z lovljenjem žog in dobrim postavljanjem v minutah, ko je tekmec najbolj pritiskal. Ustavil je vse poskuse z izjemo enega v drugem polčasu, ko je zadetek preprečila vratnica,« so zapisali pri španskem dnevniku As. Tudi ostali mediji so bili polni pohval na račun Oblaka in soigralcev.

Petindvajsetletni reprezentančni čuvaj mreže ima še nejasno prihodnost, namigovanja o odhodu so vse glasnejša, a Jan se v evforičnem trenutku ne pusti motiti: »Imam veljavno pogodbo, toda moja prihodnost ni odvisna zgolj od mene. Še prej bi rad na nedeljskem prvenstvenem obračunu z Eibarjem vpisal vsaj točko in tako zadržal drugo mesto na razpredelnici, pred Realom

Janu Oblaku iskreno čestitam in želim uspešno nadaljevanje kariere!

Foto: The News

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating