Vam je prispevek všeč?

Sokolski dom Škofja Loka vabi v okviru otroškega abonmaja »Umetnost otrokom« v soboto, 16. februarja 2019, ob 10. uri na super razgibano glasbeno-lutkovno predstavo »Afriško sonce«, v kateri nastopa obče znani glasbenik, raper in igralec Jose, ki je kriv za besedilo, zasnovo in režijo, ob njem pa igrata še Peter Nzobandora in Tina Sovič.

Še nekaj besed o predstavi, za katero boste odšteli 6 evrov:

»V afriški savani živali veselo živijo pod mogočnim vročim afriškim soncem in pod skrbno vlado Leva, kralja živali. Nekega dne pa v savani zapade sneg in pritisne hud mraz. Lev in njegov dobri prijatelj, navihani opičjak Manu, se odpravita na dolgo pot do Rajske dežele, kjer prebiva mati Narava. Samo ona ima moč, da vrne savani in njenim prebivalcem njihovo ljubo afriško sonce. Mati Narava jima obljubi pomoč, vendar tudi sama prosi zanjo. Kako ji lahko pomagata odposlanca in kako ji lahko pomagamo tudi mi, nam bo razkrila mati Narava sama. 
Igro, ples in petje v živo spremlja na tolkala, glasbila in zvočila Tina Sovič, vodja slovenske ženske tolkalske skupine Djembabe, ki v svojem ustvarjanju izhaja iz tradicionalnih zahodnoafriških ritmov.«

Prisrčno vabljeni!

Foto: Sokolski dom

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating