Vam je prispevek všeč?

Javila se je bralka Tatjana z vprašanjem glede mesečnega sejma v stari vojašnici v Škofji Loki, ki bi moral biti v sredo, 10. junija 2020. Z Občine Škofja Loka so odgovorili:

»Mesečni sejem, ki sicer poteka vsako drugo sredo v mesecu na prostoru stare vojašnice ob Partizanski cesti v Škofji Loki, je bil zaradi epidemije v preteklih mesecih odpovedan. Čeprav je karantena mimo in se je stanje izboljšalo, je še vedno treba zadostiti od države določenim pogojem. Tako v vsakem trenutku na sejemskem prostoru ne sme biti več kot 200 ljudi, poskrbeti je treba za higieno rok in kašlja.

Ponudba prodajalcev na sejmu je zelo raznolika, na voljo so izdelki tekstila, usnja, suhe robe, čevljev, sveč, pa tudi sadje, zelenjava, meso … To pomeni, da je ponudnikov ogromno in bi tako lahko sejem hkrati sprejel le še malo dodatnih obiskovalk in obiskovalcev.

Organizator, Krajevna skupnost Kamnitnik, in predstavniki Civilne zaščite in Občine Škofja Loka želijo v prvi vrsti poskrbeti za varnost ljudi, tako naših občank in občanov kot tudi ostalih gostov, ki prihajajo na sejem, zato je ob še dodatni slabi vremenski napovedi junijski mesečni sejem ODPOVEDAN. Kako bo z organizacijo v prihodnje, pa bo odvisno od še dodatnega sproščanja oziroma zaostrovanja zdravstvenega stanja v državi.«

Foto in vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating