Vam je prispevek všeč?

Na območju Škofje Loke so policisti obravnavali požar na večstanovanjskem objektu v Groharjevem naselju. Ogenj je pogašen.

Po prvih podatkih je danes ob 5.55 zjutraj zagorelo v enem od stanovanj (kamin in saje v dimniku). Gorelo je celotno stanovanje v stanovanjskem bloku, potekala je evakuacija in reševanje stanovalcev. Podatkov, da bi bil kdo poškodovan, na Policijski upravi Kranj sprva niso imeli, so pa (šestim) posameznikom nudili zdravniško pomoč in oskrbo zaradi vdihavanja dima. Gasilska enota Škofja Loka je naknadno sporočila, da se je poškodovalo več oseb.

Aktivnosti policije in interventnih služb na kraju ter dokončna sanacija objekta še potekajo. Posredovali so gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Škofja Loka, Stara Loka, Virmaše-Sveti Duh, Gosteče, Trata in poklicni gasilci iz JZ GRS Kranj.

Aktiviran je bil tudi poveljnik CZ Škofja Loka v namen organizacije začasne namestitve za evakuirane. Stanovalce so pregledale in oskrbele ekipe Nujne medicinske pomoči Škofja Loka. Na prizorišču so bile pristojne službe.

Dopolnitev in končno poročilo Policijske uprave Kranj: »Kriminalisti so opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je zagorelo v notranjosti enega stanovanja v bloku v nižjem nadstropju, v katerem je bila takrat tudi lastnica. Zavarovane so bile posamezne sledi in materiali, ki bodo predmet nadaljnjega preverjanja. Okoliščine kažejo, da ogenj ni bil podtaknjen. Iz objekta je bilo zjutraj evakuiranih 28 oseb, šestim pa je bila nudena pomoč zaradi vdihavanja dima, eni od njih tudi zaradi lažjih poškodb. Lastnica pogorelega stanovanja ni potrebovala zdravnike pomoči. Ogenj je na zunanji strani poškodoval fasado in ožgal nekaj delov stavbe, v notranjosti pa je bilo močno zadimljeno.«

Foto: FB Jasna Erznožnik

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating