Vam je prispevek všeč?

V okviru Cikla mesečnih pripovedovalskih dogodkov za odrasle, ki ga organizirata Kulturno društvo Grable in Loški muzej, podpira pa ga Občina Škofja Loka, se bo jutri, v sredo, 23. oktobra 2019, ob 19. uri v Škoparjevi hiši na grajskem vrtu na večeru »Kaj si ženska najbolj želi« predstavila mag. Breda Podbrežnik Vukmir. Vstop bo prost.

V mitih in pravljicah bogovi vzljubijo smrtnice, močni moški še močnejše ženske, neumni pametno in vitez najde odgovor, kaj si ženska najbolj želi. Ljubezensko hrepenenje premaga Afroditino jezo in ženska jeza najde lestev do pekla. S poljubom lahko zelena žaba postane zaželeni princ in neumni fant najboljši mož.

Mogoče je tako tudi v resnici, tega ne vemo, boste pa izvedeli na večeru pravljic z vseh koncev sveta o tem, kako pametni, močni, lepi, grdi in neumni najdejo včasih tisto, kar želijo, večkrat pa tisto, kar potrebujejo. Šaljive, mitske ali čudežne zgodbe o ljubezni z vsega sveta vas bodo povezale v prijetno doživetje.

O mag. Bredi Podbrežnik Vukmir: že od nekdaj je predana knjižnemu in pravljičnemu svetu kot bralka, študentka slovenistike in komparativistike, učiteljica, profesorica, bibliotekarka in tudi dolgoletna direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Z zbiranjem kamniških pravljic se ukvarja od leta 1999 dalje in je sourednica ali soavtorica več pravljičnih knjig. Od začetka je ena gonilnih sil Križnikovega pravljičnega festivala.

Foto: Sašo Kočevar

Vabljeni!

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating