Vam je prispevek všeč?

Stavkovni val, ki so ga včeraj začeli policisti in ga danes nadaljujejo zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu, bo jutri pljusknil še na šolske hodnike. Stavki javnega sektorja se bodo tako na pepelnično in Valentinovo sredo, 14. februarja 2018, pridružili tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju, kar pomeni, da ta dan pouka in drugih dejavnosti ne bo.

Stavki so se priključili v vseh štirih škofjeloških osnovnih šolah: Osnovni šoli Škofja Loka – Mesto, Osnovni šoli Ivana Groharja, Osnovni šoli Cvetka Golarja in Osnovni šoli Jela Janežiča. Pouk odpade, ravno tako vse dejavnosti, ki potekajo po šolah v dopoldanskem in zgodnjepopoldanskem času. Organizirano bo varstvo za učence, ki ga potrebujejo, vendar le ob predhodni prijavi. Vse štiri šole bodo poskrbele za hladen obrok (malico), kosila pa ne bo, ravno tako ne šolskih prevozov.

Stavki sta se pridružila tudi Gimnazija Škofja Loka in Šolski center Škofja Loka, ravno tako Vrtec Škofja Loka z vsemi enotami, bo pa poskrbljeno za varstvo tistih otrok, ki druge možnosti nimajo.

Foto: Ljubljanske novice

0 0 votes
Article Rating