Vam je prispevek všeč?

Ker ste bralci spraševali, navajam seznam delavnic adventnih venčkov jutri, v soboto, 1. decembra 2018, v Škofji Loki. Seznam verjetno ni popoln, če ima kdo še kakšno dodatno informacijo, se zanjo toplo priporočam in vnaprej zahvaljujem!

Prosvetno društvo Sotočje organizira družinsko delavnico izdelave adventnih venčkov za otroke in starše, ki bo pod vodstvom Štefke Krajnik v atriju starega župnišča (Mestni trg 1) med 9. in 13. uro. Sodelujoči si bodo lahko izdelali venčke iz naravnih materialov, ki jih člani društva naberejo v domačih gozdovih in na Primorskem. Za pokrivanje stroškov priporočajo prostovoljne prispevke, morebitni čisti dohodek od delavnice pa namenijo za Karitas.

Delavnica adventnih vencev bo med 10. in 13. uro tudi v samostanu v Svetem Duhu. S seboj prinesite: 4 svečke, po želji tudi okraske, po možnosti še vrtne škarje. Ostali material dobite, zato so zaželene prijave (041/531 837, s. Marta).

Župnija Suha bo ob 9. uri v veroučni učilnici župnišča začela dobrodelno delavnico z izdelavo adventnih venčkov. Material (mah, obroči, zelenje …) bo pripravljen, vsak udeleženec pa lahko prinese razne dodatke po lastni zamisli, škarje za rezanje vejic, lepilno pištolo, da bo delo lažje potekalo. Adventne venčke bo mogoče nato kupiti pri sv. mašah, priporočen dar je 10 evrov ali po lastni presoji, namenjen pa bo misijonarjem.

Ob 9. uri bodo adventne venčke v veroučnih učilnicah izdelovali tudi v župniji Stara Loka. Vsi, ki bi želeli storiti kaj dobrega, prisrčno vabljeni.

V župniji Reteče pa bo izdelava adventnih venčkov za otroke v okviru oratorijskega dne od 9.30 naprej v veroučni učilnici. Animatorji prosijo za prijavo (oratorij.retece@gmail.com) in zbirajo smrečje in časopisni papir, ki ga je možno prinesti v zgornjo učilnico.

Foto: Župnija Dornberk

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating