Vam je prispevek všeč?

Kot sporočajo iz Krajevne skupnosti Kamnitnik, tudi po razglasitvi konca epidemije novega koronavirusa tržnica v Škofji Loki še naprej deluje na novi lokaciji: na parkirišču stare vojašnice, na območju novozgrajenega Vrtca Kamnitnik.

Tržnica poteka prilagojeno z veljavnimi ukrepi, navodili in priporočili NIJZ. Epidemiološko stanje se v Sloveniji umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. NIJZ je pripravil navodila in priporočila za varno izvajanje posameznih dejavnosti, prodaja je do nadaljnjega dovoljena samo ob upoštevanju priporočil za prodajalne in njihove zaposlene ob epidemiji, ki jih je izdal NIJZ.

Prodaja bo do nadaljnjega potekala vsak torek, četrtek in soboto med 8. in 12. uro. Civilna zaščita Škofja Loka je tržnico zaščitila z ograjo, vzpostavljen je tudi vhodno-izhodni koridor. Pri nakupovanju upoštevajte vse preventivne varnostne ukrepe, še posebej vzdržujte vsaj 1,5 metra razdalje do drugih prisotnih, pred pristopom do prodajne mize pa počakajte v vrsti na ustrezni razdalji.

Na tržnici je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta …). Pred vstopom je obvezno razkuževanje rok, razkužilo in tudi zaščita za obraz bosta zagotovljena pri vhodu na tržnico. Kupci se dotikajte le izdelkov, ki jih nameravate kupiti.

V času odprtja tržnice bodo za red skrbeli reditelji. Upoštevajte njihova navodila in navodila upravljavca tržnice, ki so namenjena varnosti vseh prodajalcev in kupcev. Če kažete kakršne koli znake okužbe, ostanite doma.

»Z veseljem vas seznanjamo, da za vas prenavljamo nove tržne prostore v bivši biljardnici na območju nekdanje vojašnice. O odprtju vas bomo predčasno obvestili. Vljudno vabljeni po nakupih pridelkov lokalne in domače ponudbe,« še sporočajo iz KS Kamnitnik.

Foto: Občina Škofja Loka

Vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating