Vam je prispevek všeč?

Letošnje leto je bilo za Društvo Oddih Gorajte, ki pod neumorno taktirko predsednice Danice Kordež tradicionalno že polno desetletje vsako leto na prizorišču nasproti Športnega parka Gorajte prireja po vsej Sloveniji znano in priljubljeno otroško in družinsko prireditev, Pravljično deželo Gorajte, prelomno.

Zimski izvedbi so namreč v društvu dodali še poletno dogajanje in tako obiskovalce med letom, od začetka junija pa vse tja do konca septembra, vabili z možnostjo nedeljskih vodenih ogledov s pravljičnimi junaki, individualnih obiskov in rojstnodnevnih praznovanj.

Drugi val epidemije novega koronavirusa je tudi prireditelje tradicionalne decembrske Pravljične dežele Gorajte, ki načrtujejo že enajsto epizodo, pahnile v negotovost, kako varno in skladno z navodili izpeljati prireditev. Pridne roke seveda že pripravljajo prizorišče za december, ki je vse bližje, a v društvu imajo skovan tudi rezervni scenarij.

»Pred začetkom izvajanja 11. Pravljične dežele Gorajte bomo upoštevali vse vladne ukrepe glede covida-19, zato bomo natančnejša navodila za ogled letošnjih prireditev objavili nekaj dni pred 11. decembrom 2020. V primeru sprejetja odloka, ki bi odpovedoval vse decembrske prireditve, bomo 18-dnevne dogodke izvedli v možnih terminih v letu 2021,« je pojasnjeno na spletni strani prireditve.

Foto: FB Pravljična dežela Gorajte

Vir: Pravljična dežela Gorajte

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating