Vam je prispevek všeč?

Prejšnji teden so na Brdu pri Kranju slavnostno podelili Bloudkova priznanja za leto 2017. Gre za najvišja priznanja, ki jih podeljujejo za delo in dosežke na športnem področju. Bloudkovih nagrad za vrhunske mednarodne dosežke so se razveselili slovenska moška članska košarkarska reprezentanca, slovenska moška članska rokometna reprezentanca, kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek in alpska smučarka Ilka Štuhec.

Podelili pa so tudi deset Bloudkovih plaket, med prejemniki pa je bil – na predlog Planinske zveze Slovenije (PZS) – tudi 24-letni Škofjeločan Janez Svoljšak, ki si jo je prislužil za pomemben tekmovalni dosežek v športu. Janez je naš najuspešnejši ledni plezalec, ki je nase prvič resneje opozoril leta 2014 z naslovom mladinskega svetovnega prvaka. Predlani se je z drugim mestom v Saas Feeju prvič dokopal do stopničk v svetovnem pokalu, z evropskega prvenstva pa se je vrnil z odličjem najžlahtnejšega leska.

Lani se je član AO Kranj izkazal tudi na članskem svetovnem prvenstvu, saj je v Franciji končal tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu. Tokratno sezono se je odločil izpustiti in napolniti baterije za nadaljevanje kariere ter predvsem več časa posvetiti plezanju v hribih, se je pa preizkusil tudi v vlogi postavljavca smeri na tekmi evropskega pokala v lednem plezanju v Domžalah. »Prejem Bloudkove plakete je veliko priznanje zame in za tekmovalno ledno plezanje ter dokaz, da so dobri rezultati tudi v manj poznanih športih opaženi v širšem krogu,« je komentiral Svoljšak.

Janezu čestitam za prejeto laskavo priznanje in mu želim še dosti uspeha na športni poti!

PREBERITE ŠE: Ledni plezalec Janez Svoljšak bo preskočil sezono svetovnega pokala

Foto: PZS/Marek Švantner

0 0 votes
Article Rating