Med panogami, ki so jih epidemija novega koronavirusa in z njo povezani ukrepi najbolj prizadeli, je zagotovo gostinstvo. Tudi v Škofji Loki so se gostinci na drugi val pripravili vsak na svoj način, nekateri so gostinske lokale (začasno) zaprli, drugi so se prilagodili z osebnim prevzemom hrane, tretji odslej nudijo tudi razvoz hrane in pijače.

Prilagodil se je tudi lokalni produkt – Kaos okusov. Škofjeloška kulinarična ekipa na čelu z Rožletom Brelihom je lani decembra (in januarja letos) skrbela za gostinsko ponudbo ob Mestnem drsališču Škofja Loka, ki pa ga v novi zimi – kot sem poročal TUKAJ – ne bo, zato je bilo treba najti nove poti in kanale.

In Rožle je te dni potrdil: »Novi, frišni lokalni burgerji – za ‘popeš’ (za s sabo). Se vidimo decembra!« S tem se bo torej Kaos okusov pridružil škofjeloškim »take away« ponudnikom. Več o tem pa torej decembra. Uspešno delo Rožletu in ekipi!

Foto in vir: FB Kaos okusov

Povzel: Janez Porenta