Vam je prispevek všeč?

Kot sem poročal TUKAJ, je v sredo na območju Škofje Loke potekal poostren nadzor v prometu. Izvedli so ga škofjeloški policisti v sodelovanju s še drugimi policijskimi enotami. Aktivnosti so potekale približno šest ur, ugotovljenih pa je bilo več kot 10 kršitev na uro, skupno kar 69.

»Med prekrški sta izstopala dva tipa kršitev. Prvi je uporaba mobilnega telefona – kršitev je bilo 30 –, zaradi katere voznik ne spremlja prometa in vozi bolj ali manj na pamet, ker se njegove misli ukvarjajo predvsem z napravo namesto z vožnjo. Druga po številu ugotovljenih kršitev pa je neuporaba varnostnega pasu pri 20 udeležencih, ki so povsem zanemarili bistvo te varnostne naprave. Prosimo, razumite, da je varnostni pas tista naprava, ki vas edina lahko zadrži na sedežu v primeru trka in prepreči, da bi padli iz vozila.

Med kršitelji so bili še voznik, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge; voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja; voznik, ki je na območju omejitve 50 km/h vozil s hitrostjo 71 km/h; obravnavane pa so bile še kršitve, povezane s stranjo vožnje, neupoštevanjem prometne signalizacije, razvrščanjem na križišču in nepravilnostjo pri prevozu psa.

Policisti so bili pozorni tudi na pešce, ki so bili zaradi nepravilnega prečkanja ceste kršitelji v sedmih primerih. Udeležence v prometu pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in samokontroli, ki jih lahko obvaruje in prepreči nevarnost v prometu,« so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Foto: Zeleni val

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating