Vam je prispevek všeč?

Kriminalisti gorenjskega sektorja kriminalistične policije so kazensko ovadili moškega, ki je utemeljeno osumljen treh premoženjskih kaznivih dejanj. V dveh primerih je s še eno osebo osumljen tatvine večjega števila dražjih parfumov iz dveh trgovin v vrednosti okoli 1200 evrov in vloma v prodajalno z oblačili na območju Škofje Loke, od koder si je prilastil oblačila v vrednosti okoli 19.500 evrov. Kazniva dejanja je izvršil marca letos.

Kot sporočajo s Policijske uprave Kranj, sta imela v enem primeru tatvine storilca razdeljene vloge. Eden je zamotil prodajalko, medtem ko je drugi kradel. Vlogi sta menjala, kaznivega dejanja sta osumljena oba. V drugem primeru sta delovala ločeno, a sta bila pri dejanju opažena.

Odtujena oblačila pri vlomu so kriminalisti v preiskavi našli pri tretji osebi, ki pa je utemeljeno osumljena kaznivega dejanja zatajitve. Podan je sum, da je osumljenec z nakupom pridobil stvari, za katere je vedel, da so bile pridobljene s kaznivim dejanjem. Oblačila so kriminalisti zasegli in jih vrnili pravemu lastniku.

Foto: InfoSlo

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating