Vam je prispevek všeč?

Kdo je novi škofjeloški župan Tine Radinja?

Rodil se je 11. maja 1980. Je partner, oče dveh otrok, že vse življenje živi v Škofji Loki, doma je iz Puštala, nekdanji načelnik in starešina škofjeloškega društva tabornikov. V Ljubljani in Pragi je študiral filozofijo, diplomiral je na Univerzi v Ljubljani, pred vrnitvijo v Škofjo Loko je bil predsednik Evropskega mladinskega foruma v Bruslju, delal je za Svetovno banko za obnovo in razvoj. Profesionalno se ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem organizacijam in podjetjem.

Dva mandata, torej osem let, je pod županom mag. Miho Ješetom opravljal delo podžupana Občine Škofja Loka, vodil pa področje družbenih dejavnosti in skrbel za razvoj izobraževanja, športa, kulture in socialnih programov. Zadolžen je bil za pripravo strategije Škofja Loka 2025+, ki je postala temeljni dokument razvoja občine. Močno je vpet v delovanje številnih društev. Je triatlonec, tekač, predsednik organizacijskega odbora Teka 4 mostov. Prostovoljec in prijatelj.

In novi prvi mož Občine Škofja Loka, ki ga je predlagala in podprla Lista Miha Ješe in Prijatelji Loke. V prvem krogu županskih volitev je prepričal 3868 Ločank in Ločanov (43,93 %), v drugem krogu 4094 volivk in volivcev (52,37 %). Če ne bi bil izvoljen za župana, bi opravljal vlogo občinskega svetnika. Na vprašanja vas, bralk in bralcev portala »Loške novice«, je pred prvim krogom lokalnih volitev odgovarjal TUKAJ.

Novemu županu čestitam za izvolitev in želim uspešno delo!

Foto: Prijatelji Loke

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating