Vam je prispevek všeč?

Dragi bralke in bralci portala Loške novice, izbrali ste!

V nadaljevanju (po abecednem vrstnem redu priimkov) s kratkim opisom predstavljam 13 kandidatk in kandidatov za naziv »Naj osebnost Škofje Loke 2020«. Kdo bo torej nasledil Tomaža Hostnika (pogovor z njim si preberite TUKAJ)?

Glasovanje se bo začelo jutri, na božič, v petek, 25. decembra 2020, ob 8. uri zjutraj in bo trajalo 11 dni do ponedeljka, 4. januarja 2021, do 21. ure.

Anketa bo odprta na desni strani portala Loške novice (če na portal dostopate z mobilnih telefonov, pa na dnu strani). Glas bo mogoče oddati vsak dan, toda le enkrat dnevno.

KANDIDATI ZA NAJ OSEBNOST ŠKOFJE LOKE 2020

Kolektiv CSS Škofja Loka – za večmesečno izjemno zahtevno in predano delo v času epidemije novega koronavirusa.

Marija in Robert Gartner – za takojšnji odziv na prvi val epidemije z deljenjem mask tistim, ki so jih potrebovali.

Tonja Hartman – za zasluge, da je nov škofjeloški lokal Pilarna postal živahen spremljevalec dogajanja na Cankarjevem trgu.

Nikolaj Kržišnik – za izjemno operativnost na čelu Civilne zaščite Škofja Loka in angažirano delo v prvih bojnih vrstah vse od začetka epidemije.

Tina Kuhar in Anja Kustec – za odličen uspeh na maturi; dijakinji Gimnazije Škofja Loka sta postali diamantni maturantki.

Natalia Lapina – za velik prispevek k razvoju turizma, kulture in slovanskega povezovanja dveh sorodnih držav, Slovenije in Rusije.

Lara Maretič – za kolesarske dosežke v majici ekipe BTC City Ljubljana Scott in Športnega društva Koloka, predvsem za naslov članske državne prvakinje v vzponu za kategorije OCK.

Špela Mezek – za izjemno aktivno prostovoljsko delo v ekipi prve pomoči Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Škofja Loka.

Uroš Ovsenek – za takojšnjo in brezpogojno požrtvovalnost in pomoč pri reševanju matere s tremi otroki iz vozila, ki je zdrselo v potok v Puštalu.

Tine Radinja – za županovo angažiranost, dobro koordinacijo in umirjeno komunikacijo z občankami in občani v času epidemije novega koronavirusa.

Br. Jožko Smukavec – za odlično predstavitev Škofje Loke, ki je bila v okviru vseslovenske kampanje »Zdaj je čas. Moja Slovenija« nagrajena za najboljše videopovabilo med obrazi slovenskega turizma.

Metka Sporiš – (sicer ni Ločanka, toda) za čudovito popestritev Mestnega trga z ateljem »Sanjski šopek« z izdelki, ki so polepšali poročni dan že mnogim.

Jurij Štancer – za neverjetno pohodniško vztrajnost in zbranih (že več kot) 9000 pohodov na Lubnik.

Foto in besedilo: Janez Porenta

4.2 18 votes
Article Rating