Vam je prispevek všeč?

V gorenjskih knjižnicah bodo v okviru evropskega leta kulturne dediščine pod geslom »Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost« raziskovali prenovo starejših stavb, ki so s posodobljeno arhitekturo pridobile lepši izgled, novo vlogo v kraju ter naloge za sedanji in prihodnji čas.

Ena takih stavb je tudi Sokolski dom v Škofji Loki, ki je služil več generacijam na različnih področjih. Telovadba, kulturne prireditve, koncerti in plesi so bogatili življenje prebivalcev Škofje Loke. Ko so zgradili športno dvorano na Podnu, je bil Sokolski dom za nekaj let zapuščen in nato na pobudo članov Pevskega zbora Lubnik spet oživljen in prenovljen. S tem ostaja prostor druženja in kulture v Škofji Loki.

Vabijo vas torej, da pobrskate po svojih arhivih in spominih ter v Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka do konca letošnjega avgusta prinesete stare fotografije Sokolskega doma in prireditev v njem. Gradivo bodo preslikali in vam ga vrnili. Veseli bodo tudi vaših zgodb, ki jih boste zapisali in delili z njimi.

Foto: FB Knjižnica Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating