Vam je prispevek všeč?

Če si boste sredi avgustovske pripeke zaželeli osvežilni odmerek odlične kakovostne glasbe, bo za vas kot nalašč brezplačni koncert Orkestra ruskih ljudskih inštrumentov Nekrasov, ki bo v ponedeljek, 13. avgusta 2018, ob 18. uri na novem Trgu pod gradom v Škofji Loki. V primeru slabega vremena bo koncert prestavljen v Kristalno dvorano Sokolskega doma.

Gre za enega najslovitejših tovrstnih ruskih orkestrov, katerega korenine segajo v davno leto 1945. Doslej so ga že vodili eminentni ruski dirigenti, od leta 2012 pa dirigentsko palico vihti Andrej Šljačkov. Orkester izvaja glasbo različnih stilov, obdobij in zvrsti, v Škofji Loki pa ga bo spremljala izjemna rusko-slovenska violinistka Nadežda Tokareva.

»Orkester Nekrasov se odlikuje z jasnim in obenem individualnim slogom igre. Toplina in melodičnost godal, bogata izraznost solističnih inštrumentov in izvajalska iskrenost, prepletena z do popolnosti izbrušeno virtuoznostjo, se zlivajo v neponovljivo esenco, ki je zvočna vizitka orkestra,« je zapisano v vabilu.

Vse o koncertni poslastici si lahko preberete v napovedniku dogodkov – TUKAJ. Prisrčno vabljeni!

Foto: Sokolski dom

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating