Vam je prispevek všeč?

Potem ko so v Škofji Loki minuli konec tedna, v soboto in nedeljo, potrdili »le« po 4 nove primere okužb z novim koronavirusom, je število v tem tednu – kljub spremenjeni metodologiji testiranja, saj brisov ne jemljejo več osebam z evidentnimi simptomi koronavirusa – znova poskočilo.

Tako je bilo v naši občini v ponedeljek potrjenih 28 novih primerov okužb, v torek 49, v sredo 33 in včeraj, v četrtek, 15. V zadnjem tednu so tako v Škofji Loki potrdili 183 okužb, aktivnih je 541 primerov, skupaj pa so doslej našteli 975 okužb z novim koronavirusom.

Za posledicami koronavirusa in pridruženih bolezni je doslej v naši občini umrlo 14 oseb, vsi v zadnjih 22 dneh. Obenem so eno smrt potrdili tudi v občini Gorenja vas-Poljane, kjer so imeli doslej 269 okužb (v Železnikih 352, v Žireh 119, skupno na Škofjeloškem pa 1715). Aktivnih primerov je 233 v Železnikih, 167 v Gorenji vasi-Poljanah in 74 v Žireh.

Župan Tine Radinja: Boleče je …

»Boleče je vsakič poročati o številkah, ukrepih, okuženih, o stvareh, ki jih moramo zaradi koronavirusa odpovedovati. Boleče je povedati, da letos ne bo Loke v snegu, festivala, ki se je vsako leto bolj prijel in bolj rastel. Da prihodnje leto ne bomo mogli uprizoriti Škofjeloškega pasijona, ob 300. obletnici nastanka besedila. Boleče je, da se odpovedujejo športne prireditve, stvari, v katerih smo uživali. Vsakodnevno, vsakotedensko igranje košarke s prijatelji, druženje na literarnih in pesniških večerih, obiski gledališč … Boleče je gledati Škofjo Loko, ki je sicer tako kulturno bogata in športno raznovrstna, ko je vse zaprto, pusto, prazno. A tako je z namenom in zavedati se moramo, da so ti naši – tudi moji – trenutni občutki bolečine ob tem, česa vsega ne bo, namenjeni temu, da zaščitimo naše najšibkejše, bolj ranljive člane naše družbe. In z ukrepi pripomoremo k temu, da bo omogočeno, ko bomo spet odpirali življenje v Škofji Loki, v tem uživati tudi njim. Prosim vas, zavejmo se, da so to odpovedovanja za naše skupno, večje dobro. In tako bomo lažje premagali te včasih prav temačne in prazne dneve. Obeta se nam lep, sončen vikend, izkoristite ga v naravi s svojimi, pokličite kakšne prijatelja in se imejte karseda lepo,« pa je v današnji Petkovi minuti občanke in občane nagovoril škofjeloški župan Tine Radinja.

Vir: Covid-19 sledilnik in FB Tine Radinja, župan občine Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

3 2 votes
Article Rating