Vam je prispevek všeč?

Te dni se je po več slovenskih mestih začelo brezplačno prostovoljno množično testiranje s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom. V Škofji Loki tovrstnega testiranja, za katerega je bilo že prvi dan (v ponedeljek) po Sloveniji ogromno zanimanje (1382 testov, 142 pozitivnih), ne bo, točka testiranja za vse Gorenjke in Gorenjce bo torej Kranj.

Tam je bilo testiranje sprva načrtovano za prihodnji teden, a se je Mestna občina Kranj v želji občankam in občanom zagotoviti varnejše božične praznike odločila, da ga bo začela izvajati že danes, v sredo, 23. decembra 2020, med 9. in 17. uro, in jutri, v četrtek, 24. decembra 2020, od 9. do 15. ure. Lokacija odvzema brisov bo Slovenski trg v Kranju.

Prihodnji teden bo testiranje s hitrimi antigenskimi testi v šotoru na Slovenskem trgu v Kranju potekalo od ponedeljka, 28. decembra, do četrtka, 31. decembra 2020, vsak dan med 9. in 17. uro.

Kdor se odloči za tovrstno testiranje, mora imeti s seboj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, predvsem varnostne razdalje. »Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se izolirajte. Doma kontaktirajte osebnega zdravnika in še naprej upoštevajte vse zaščitne ukrepe,« opozarjajo na ministrstvu za zdravje.

Foto: FB MO Kranj

Vir: MO Kranj in ZD Kranj

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating