Vam je prispevek všeč?

Z današnjim dnem so opolnoči v Sloveniji začeli veljati zaostreni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, s katerimi vlada začasno prepoveduje ponudbo in prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju države (nastanitvene, gostinske, velnes, športnorekreacijske, kinematografske, kulturne, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, storitve iger na srečo in druge podobne dejavnosti).

Iz začasne prepovedi je seveda izvzeta ponudba in prodaja blaga in storitev potrošnikom na daljavo in naslednje dejavnosti: prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji; lekarne; prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki; program vrt in kmetijstvo v prodajalnah; kmetijske prodajalne; bencinski servisi; banke; pošte; dostavne službe; trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Včerajšnje ukrepe lahko najdete TUKAJ. Velja dosledno upoštevanje priporočil, da zaščitimo lastno zdravje in zdravje drugih. Še vedno je najpomembnejši ukrep socialna izolacija.

Občina Škofja Loka je ustanovila Center za občinsko pomoč. Kontaktni podatki: info@skofjaloka.si in 04/511-23-97.

Trenutno po posameznih inštitucijah in podjetjih zbirajo informacije o potrebah za NUJNO varstvo otrok, katerih starši so dolžni še naprej opravljati svoje delo (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, pomembnih za oskrbo prebivalstva). Obenem zbirajo kontaktne podatke prostovoljcev, ki so na voljo za dodatno morebitno pomoč v prihodnje. Občina Škofja Loka bo za vse, ki so v karanteni, organizirala nabavo nujnih prehranskih in zdravstvenih proizvodov.

Potrebne informacije o koronavirusu najdete TUKAJ in na občinski spletni strani, na FB in IG strani Občine, za dodatne informacije pa se lahko obrnete na e-naslov: info@skofjaloka.si.

https://www.facebook.com/ZupanTineRadinja/videos/2959873417426707/

Foto: Občina Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating