Vam je prispevek všeč?

Župan občine Škofja Loka Tine Radinja je občan(k)e obvestil, da bodo zaradi odločitve vlade, ki je ob poslabšanju epidemioloških razmer v državi sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom, v prihodnjem tednu – med 26. in 30. oktobrom – vrtci v občini Škofja Loka zaprti.

Za otroke, katerih starši delajo pri delodajalcih, ki opravljajo za delovanje družbe in države pomembna dela (denimo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji in v službah, pomembnih za oskrbo prebivalstva), bo omogočeno nujno varstvo otrok v dogovorjenih enotah.

V Škofji Loki se bo za otroke, vključene v Vrtec Škofja Loka, nujno varstvo izvajalo med 6. in 16. uro v enoti Kamnitnik; za otroke, vključene v Vrtec Sončni žarek, pa med 6. in 16. uro na sedežu vrtca. Potrebo po varstvu otroka morata dokazovati oba starša. V času zaprtja vrtcev so starši oproščeni plačila za vrtec.

»Starše, ki izpolnjujete pogoje za nujno varstvo in ga potrebujete, prosimo, da o tem nemudoma obvestite vrtec, ki ga obiskuje vaš otrok. Ob prvem obisku vrtca v prihodnjem tednu, prosimo, predložite tudi potrdilo delodajalca, da starši opravljajo za državo in družbo nujno delo, in podpisano izjavo, da je otrok zdrav in v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami,« je zapisal župan Radinja.

V Vrtcu Škofja Loka je bilo sicer v prejšnjem tednu v karanteni 15 zaposlenih, pri šestih je bila potrjena okužba, prav tako sta bila v karanteni dva oddelka otrok, po eden v enoti Najdihojca in Pedenjped. Sredi tega tedna sta bili najbolj izpostavljeni enoti Pedenjped in Biba.

Vir: Občina Škofja Loka

Foto in povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating